Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Realitatea.net
Anul şi data apariţiei: 09.11.2011
Tematica: Tinerii romi - condiţiile sociale
Categoria articolului: ştiri
Titlul articolului: Revoltător: Nu are mai mult de şase ani, dar mama i-a aprins o ţigară.
Numărul fotografiilor: 1+1 VIDEO
Acces online: https://www.realitatea.net/revoltator-nu-are-mai-mult-de-sase-ani-dar-mama-i-a-aprins-o-tigara-video_885275.html


Continut:

O fetiţă de aproximativ şase ani care fuma alături de mama sa a fost filmată ieri de reporterii REALITATEA TV Cluj şi ZIUA de CLUJ, în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj, scrie Ziua de Cluj.  Mama fetiţei, de etnie rromă, i-a aprins copilei o ţigară. În imaginile filmate, se poate observa cum o femeie îi aduce fetiţei un pahar de cafea, iar acesta fumează şi bea cafea relaxată, sub privirile nepăsătoare ale mamei.

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.