Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Evenimentul Zilei
Anul şi data apariţiei: 23.12.2011
Tematica: Tinerii romi - condiţiile sociale
Categoria articolului: ştiri
Titlul articolului: Trei copii arși de vii în casă într-un sat din Sibiu
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://www.evz.ro/detalii/stiri/trei-copii-arsi-de-vii-in-casa-intr-un-sat-din-sibiu-958987.html


Trei din cei patru copii ai unei familii de rromi din satul Ighişu Nou au ars de vii aseară, într-o casă de chirpici, cuprinsă de flăcări, în timp ce erau lăsaţi singuri acasă nesupravegheaţi de părinţi, a anunţat poliţia locală, citată de Agerpres.

 

Pompierii au ajuns prea târziu la faţa locului pentru a-i mai putea salva pe copii. Trupurile acestora carbonizate au fost scoase din casă, urmând a fi identificate de părinţi.

Deocamdată nu se ştie de ce părinţii au lăsat copiii nesupravegheaţi. Anchetatorii îl caută şi pe cel de al patrulea copil, care, din primele cercetări, nu ar fi fost victima incendiului.

Poliţia a declanşat o anchetă pentru a lămuri vinovăţia părinţilor.  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.