Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Ziare.com
Anul şi data apariţiei: 21.12.2011
Tematica: Tinerii romi - condiţiile sociale
Categoria articolului: ştiri
Titlul articolului: Copii rromi, cazati in saloane separate la spitalul Marie Curie
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://www.ziare.com/social/rromi/copii-rromi-cazati-in-saloane-separate-la-spitalul-marie-curie-1140938


Spitalul Marie Curie din Bucuresti a fost reclamat la Consiliul Discriminarii, dupa ce s-a constatat ca unii copiii de etnie rroma erau cazati in saloane separate.

Asociatia Romani CRISS si ECPI - Centrul Euroregional pentru Initiative Publice au transmis Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) o plangere privind tratamentul diferentiat aplicat copiilor de etnie roma, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Marie Sklodowska Curie" din Bucuresti (fost Budimex), se arata intr-un comunicat al Asociatiei, remis Ziare.com.

Asociatia acuza segregarea copiilor rromi fata de copiii majoritari prin asezarea lor in saloane separate.

"In acest an, am efectuat documentari la nivelul mai multor spitale din capitala. Am strans informatii ca la Spitalul 'Marie Curie' exista saloane segregate cu copii romi. Boala nu face discriminare pe criteriul etnic.

A avea un copil bolnav este o tragedie pentru orice familie, indiferent de etnie. Denigrarea si excluderea micutilor pacienti doar pentru ca sunt de etnie roma nu face decat sa adauge si mai multa suferinta si nemultumire" a declarat Oana Mihalache, din partea Romani CRISS, potrivit sursei citate.

Cele doua ONG-uri solicita CNCD constatarea si sanctionarea faptei de discriminare, savarsite sub forma agravata a segregarii.

 

 

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.