Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Adevărul
Anul şi data apariţiei: 17.01.2012
Tematica: Tinerii romi - condiţiile sociale
Categoria articolului: interviuri
Autorul articolului: Olimpia Filip
Titlul articolului: „Eu cred ca am fost respins la şcoala de ofiţeri pentru că sunt rrom. Intrasem cu media 10!“
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://www.adevarul.ro/locale/bacau/bacau-adevarul-rromi-politist-admitere-discriminare_0_629337493.html


Povestea unui eşec de viaţă, rostită de Florin Dura din comuna băcăuană Sascut, începe cu fraza: "Am fost exclus din şcoala de ofiţeri pentru că sunt rrom. Şi intrasem cu media 10!".

 

Tânărul, licenţiat al Facultăţii de Inginerie şi al unui Masterat în Management la Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău, a fost admis, în urmă cu trei ani, pe postul de ofiţer într-una din structurile Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). La toate cele cinci probe susţinute în Capitală, băcăuanul a obţinut numai note de zece. După şase luni de la marea reuţită, omul a primit o veste aproape catastrofală - a fost respins! Fără nici o explicaţie. "Dacă nu eram ţigan, acum eram ofiţer în Poliţia Română", crede şi acum  tânărul.

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.