Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Gândul
Anul şi data apariţiei: 10.11.2011
Tematica: Tinerii romi - condiţiile sociale
Categoria articolului: reportaje
Titlul articolului: Traian Băsescu, întâmpinat la Preşedinţia germană de un grup de copii români
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://www.gandul.info/politica/traian-basescu-intampinat-la-presedintia-germana-de-un-grup-de-copii-romani-8959081


Ceremonia primirii oficiale a cuprins un ceremonial militar. Preşedintele Traian Băsescu şi omologul german au făcut o fotografie oficială, iar şeful statului român a semnat în Cartea de onoare a Preşedinţiei Germaniei.

La ceremonia militară au asistat şi 12 copii. La finalul ceremoniei, Traian Băsescu s-a îndreptat spre aceştia şi li s-a adresat în limba engleză, însă unul dintre copii i-a spus că sunt români.

"Ce faceţi? De unde sunteţi? ", i-a întrebat Traian Băsescu pe copii. Aceştia au spus că sunt români, învaţă în Germania, iar părinţii lor muncesc în această ţară.

După această discuţie, cei doi şefi de stat şi delegaţiile oficiale au intrat în sediul Preşedinţiei şi au început întrevederile oficiale.

La ora transmiterii acestei ştiri, Băsescu şi Wulff poartă convorbiri tete-a-tete.

Preşedintele Traian Băsescu a sosit, joi, la Berlin, pentru vizita oficială de o zi. El se va întâlni şi cu cancelarul german Angela Merkel.

Băsescu va participa la conferinţa economică "Germania şi România - parteneri în Europa", organizată la sediul Deutsche Bank din Berlin.

Programul vizitei include şi o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din R.F. Germania şi ai comunităţii de germani originari din România.

 

Preşedintele a delcarat, joi, la plecarea spre Berlin, că obiectivele deplasării sunt consolidarea relaţiei bilaterale şi acţiunea comună în Uniunea Europeană.

Preşedintele este însoţit la Berlin de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, şeful Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Eugen Tomac şi Secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu.

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.