Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Cotidianul
Anul şi data apariţiei: 24.01.2012
Tematica: Tinerii romi - condiţiile sociale
Categoria articolului: ştiri
Titlul articolului: Rujeola face noi victime în rândul copiilor de etnie rromă
Acces online: https://www.cotidianul.ro/profesorii-din-germania-nemultumiti-din-cauza-elevilor-romi-care-nu-vorbesc-deloc-germana-170722/


Potrivit publicaţiei citate, după aderarea României şi Bulgariei la UE, din ce în ce mai mulţi copii romi au ajuns în şcoli din Germania, fără a cunoaşte deloc limba, citat de site-ul Novinite.com.

Profesorii şcolii primare Hermann Schulz din Berlin au trimis o scrisoare autorităţilor în care denunţă această situaţie. Conform documentului, într-una dintre clase, 20 la sută dintre copii nu ştiu deloc germană.

Situaţia este similară şi în alte şcoli, iar profesorii susţin că nu mai pot răspunde exigenţelor şi le este imposibil să preda materia.

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.