Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Adevărul
Anul şi data apariţiei: 10.11.2011
Tematica: Tinerii romi - condiţiile sociale
Categoria articolului: reportaje
Autorul articolului: Ovidiu Nahoi
Titlul articolului: Întâlnire-surpriză pentru preşedintele Băsescu la Berlin, cu un grup de copii rromi
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://www.adevarul.ro/adevarul_europa/Intalnire-surpriza-presedintele-Basescu-Berlin-copii_0_588541425.html


La primirea de către preşedintele german Christian Wulff, pe peluza din spatele Palatului Bellevue, un grup de copii fluturau steaguri româneşti şi germane. După ceremonialul oficial care a precedat convorbirile cu preşedintele  german, Traian Băsescu s-a întreţinut, timp de câteva clipe, cu copiii prerzenţi pe peluză.

Este în obiceiul preşedinţiei germane ca, la vizitele oficiale, să invite copii din clase care studiază în limba oficialului oaspete. “Suntem de câteva luni aici, părinţii noşttri lucrează legal”, ne-au spus copiii invitaţi de preşedinţia germană.

La Berlin, preşedintele Băsescu are astăzi convorbiri cu preşedintele Republicii Federale Germania, Christian Wulff, şi cu cancelarul Angela Merkel.

De asemenea, va participa la o conferinţă cu tema economică organizată la sediul Deutsche Bank şi va discuta cu reprezentanţii comunităţii româneşti din  Germania şi ai germanilor originari din România.

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.