Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Adevărul
Anul şi data apariţiei: 24.01.2012
Tematica: Tinerii romi - condiţiile sociale
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: Bogdan Ogrinji
Titlul articolului: Rujeola face noi victime în rândul copiilor de etnie rromă
Acces online: https://www.adevarul.ro/locale/vaslui/Rujeola_face_noi_victime_in_randul_copiilor_de_etnie_rroma_0_624537545.html


În toate cazurile este vorba de copii de etnie rromă, cu vărste cuprinse între 14 şi 16 ani. „Recomandăm aparținătorilor acestor copii să se prezinte de urgență la vaccinare. Rujeola este contagioasă și poate genera complicații dacă nu este tratată la timp", a spus Luminița Costache, medic epidemiolog în cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui. Ea a mai adăugat că alţi patru copii sunt bănuiţi că ar fi contaminat boala, însă un diagnostic precis va fi data când vor veni rezultatele analizelor de la Institutul Cantacuzino.

 

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.