Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Evenimentul Zilei
Anul şi data apariţiei: 07.12.2011
Tematica: Tinerii romi - condiţiile sociale
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: Ioana Raluca Ghioarcă
Titlul articolului: Explozie de rujeolă şi rubeolă la nivel naţional. Vezi ce zone ale ţării sunt mai afectate
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://www.evz.ro/detalii/stiri/explozie-de-rujeola-si-rubeola-in-2011-vezi-ce-zone-ale-tarii-sunt-mai-afectate-956899.html


Numărul cazurilor de rujeolă a crescut în 2011 de aproape 17 ori faţă de anul trecut, anunţă într-un comunicat Ministerul Sănătăţii. Romii și școlarii, cei mai afectați.

 

Dacă în 2010 s-au înregistrat 193 de cazuri de rujeolă în toată ţara, anul acesta numărul îmbolnăvirilor a crescut la 3270.

Cei mai mulţi bolnavi sunt din judeţele din nord-vest, respectiv în Bihor (560 cazuri), Cluj (462 cazuri), Maramureş (422 de cazuri), Sălaj (341 cazuri) şi Satu-Mare (319 cazuri). A crescut şi numărul de îmbolnăviri de rubeola. În 2011 s-au înregistrat 1064 de cazuri, de trei ori mai multe decât în 2010 (350).

Rromii şi şcolarii, cei mai afectaţi

Anul trecut cele mai afectate au fost comunităţile de rromi cu copii nevaccinaţi, iar anul acesta infecţia s-a extins şi la copii nevaccinaţi din unităţile de învăţământ preşcolar şi şcolar. Ministerul Sănătăţii a dispus organizarea unei campanii suplimentare de vaccinare în toate colectivităţile cu risc de cumul de cazuri.

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.