Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Evenimentul Zilei
Anul şi data apariţiei: 14.01.2011
Tematica: Tinerii romi - condiţiile sociale
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: Cornel Toma
Titlul articolului: Ţigancă arestată la Torino pentru că-şi bătea copilul
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://www.adevarul.ro/actualitate/romani_in_italia/tiganca-bataie-torino-romanca-copil-arest_0_408559520.html


Carabinierii au arestat ieri o femeie de etnie rromă în vârstă de 30 de ani, care-şi bătea în stradă copilul de 5 ani, informează Adevărul Italia.

Ţiganca, provenită din România, era nemulţumită de faptul că micuţul nu strângea suficienţi bani din cerşit. Cei doi se aflau în Via Juvarra (centrul oraşului Torino), lângă spitalul Oftalmologic.

Carabinerii au fost alertaţi de o trecătoare, iar în urma investigaţiilor au aflat că minorul era bătut în mod frecvent de circa un jumătate pentru acest motiv. Copilul a fost internat într-o structură specială.

Femeia a fost arestată, iar în închisoare a trebuit să ia un alt fiu de-al ei de doi ani.

 

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.