Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Click
Anul şi data apariţiei: 18/11/2011
Tematica: Tinerii romi - condiţiile sociale
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: Daria Andries
Titlul articolului: VIDEO Connect-R, alături de tinerii de etnie rromă: «Să nu vă fie ruşine că sunteţi ţigani»
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://www.click.ro/vedete/romanesti/VIDEO-Connect-R-tinerii-sunteti-tiganiSi_0_1288071205.html


Artistul a fost invitat aseară să cânte la balul studenţilor de etnie rromă. Pe lângă faptul că a făcut senzaţie cu reprezentaţia lui, artistul a ţinut să le transmită un mesaj de-a dreptul emoţionant tinerilor.

Connect-R i-a sfătuit pe studenţi să nu le fie ruşine cu etnia lor, spunând că ştie foarte bine cum e să te simţi marginalizat din cauza diferenţelor pe care unii oameni le fac.

«Să nu vă fie ruşine că sunteţi ţigani. Am văzut şi romi îmbrăcaţi la costum, cu laptop în mână şi diplomat şi se ascundeau de etnia lor. Şi eu am trecut prin multe.

Când eram mic şi vroiam să chem un prieten afară, la joacă, mama lui îmi deschidea uşa şi îmi spunea: Asteapta aici!

Iar în clasa de la scoală, deşi nu eram mai deloc înalt, mă puneau mereu în ultima banca», le-a spus Connect-R celor prezenti la Balul Studentilor Rromi, scrie ADPM.

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.