Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Click
Anul şi data apariţiei: 20/10/2011
Tematica: Tinerii romi - condiţiile sociale
Categoria articolului: ştiri
Titlul articolului: Reporterul BBC, despre ţiganii cerşetori: «Prea multe palate au fost construite în România» - VIDEO
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://www.click.ro/news/national/Reporterul-BBBC-cersetori-contruite-Romania_0_1270672924.html


Într-un interviu acordat ziarului Jurnalul Naţional reporterul BBC Panorama a dezvăluit scopul pentru care a fost realizat reportajul.

Jurnalistul de la BBC a venit în România să filmeze familiile rome care îşi trimit copiii la cerşit în Londra, iar acesta fost agresat la Ţăndărei de o ţigancă.

Prin acest material, jurnalistul doreşte să-i convingă pe londonezi să nu mai încurajeze cerşetoria. Mai mult, să aibă grijă la copiii «neajutoraţi» care cer bani la colţul străzii.

«Unii romi cerşesc, alţii nu, majoritatea nu cerşesc. Noi înţelegem că de-alungul timpului romii au fost nişte victime. În Londra copiii primesc bani frumoşi, dar prea multe palate au fost construite acasă, în România şi acum, după reportajul nostru, oamenii se vor gândi de două ori atunci când vor dori să dea bani unui copil cerşetor care este exploatat de nişte oameni nu foarte respectabili şi care au o grămadă de bani. Cerşetoria nu este o crimă atât de mare, dar şocant a fost să descoperim scara industrială a acesteia», a povestit reputatul jurnalist englez, John Sweeney.

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.