Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Adevărul
Anul şi data apariţiei: 21/09/2011
Tematica: Tinerii romi - condiţiile sociale
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: Daniel Guţă
Titlul articolului: Un copil de doi ani a fost scos la produs de mama sa pe șoseaua Hunedoara – Hațeg
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://www.adevarul.ro/locale/hunedoara/Un_copil_de_doi_ani_a_fost_scos_la_produs_de_mama_sa_pe_soseaua_Hunedoara_-_Hateg_0_558544330.html


O tânără în vârstă de 19 ani a fost amendată de polițiști, după ce a fost depistată în timp ce se folosea de fiul său de doi ani, pentru a apela la mila șoferilor care circulă pe șoseaua Hunedoara - Hațeg. Femeia s-a postat cu minorul în zona unui semafor amplasat de drumari pentru a semnaliza lucrările la carosabil.

Fenomenul cerșetoriei cu copii a luat amploare în județul Hunedoara.

Cel mai recent caz depistat de polițiști este al unei femei de 19 ani, din comuna Bretea Română, care își folosea fiul de doi ani pentru a-i înduioșa pe șoferii opriți la unul dintre semafoarele de pe DN 66, dintre Călan și Hațeg.

„Tânăra a fost depistată în timp ce se afla la semaforul amplasat la intrarea în localitatea Bretea Strei, având în braţe un copil. Femeia apela la mila șoferilor care erau staționați la semafor, pentru a-i determina să îi dea bani. A fost sancţionată contravenţional şi predată reprezentanților Direcției Generale și pentru Protecția Copilului, pentru a fi luate măsurile legale, privind protecția copilului aflat în dificultate”, a precizat inspectorul Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.
  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.