Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: România Liberă
Anul şi data apariţiei: 01/06/2012
Tematica: Tinerii romi - condiţiile sociale
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: RL ONLINE
Titlul articolului: Mai multe ţări europene iau măsuri împotriva cerşetorilor români
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/mai-multe-tari-europene-iau-masuri-impotriva-cersetorilor-romani-265897.html


Europa este sufocată de cerşetorii români. În Spania a fost reactivat un plan împotriva cerşetoriei infantile. Înainte de olimpiadă, britanicii evacuează din centrul Londrei zeci de români fără adăpost. În Franţa, cerşetorii români sunt subiectul unor hotărâri judecătoreşti, iar Norvegia vrea să îi expulzeze, scrie Rtv.net.

Primăria din Cordoba a anunţat că va oferi locuri în grădiniţe pentru copiii de etnie romă, pentru ca mamele lor să nu îi mai folosească la cerşit. Planul a funcţionat şi în urmă cu trei ani.

Şcolarizarea romilor va merge mână în mână cu o campanie prin care spaniolii sunt îndemnaţi să nu mai dea bani cerşetorilor.

Britanicii sunt şi ei asaltaţi de romi, chiar înaintea Olimpiadei. Oamenii fără adăpost, care i-au exasperat pe locuitorii Londrei, sunt evacuaţi pe bandă din centrul capitalei.

În Franţa, s-au înmulţit cerşetorii agresivi. Trei romi din România au fost trimişi recent în judecată pentru cerşetorie şi furt. Guvernul norvegian a anunţat că doreşte expulzarea cerşetorilor care fac parte din grupări organizate.

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.