Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Ziare.com
Anul şi data apariţiei: 04.04.2012
Tematica: Tinerii romi - condiţiile sociale
Categoria articolului: ştiri
Titlul articolului: Copiii cersetori rromi au impanzit din nou strazile din Helsinki
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://www.ziare.com/diaspora/rromi-strainatate/copiii-cersetori-rromi-au-impanzit-din-nou-strazile-din-helsinki-1159948


Zeci de copii cersetori de etnie rroma din Romania si Bulgaria au inceput sa-si faca aparitia, din nou, pe strazile din Helsinki.

Multi dintre ei sunt la varsta la care ar trebui sa se duca la scoala, dar isi petrec vremea pe strazi, cersind, scrie Focus.

Copiii rromi n-au mai fost vazut pe strada, in Finlanda, dupa ce primaria a retras custodia celor care se ocupau de ei, in urma cu cativa ani. Cumva, aceste reglementari au fost uitate, iar minorii s-au intors la cersit.

Ei sunt obligati sa viziteze centrele pentru rromi conduse de Institutul Deaconess. Organizatia sustine rromii din Estul Europei isi aduc intreaga familie in Finlanda, la cersit.
  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.