Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: mediafax
Anul şi data apariţiei: 04.04.2012
Tematica: Tinerii romi - condiţiile sociale
Categoria articolului: ştiri
Titlul articolului: Copiii cerşetori din Bulgaria şi România au revenit pe străzile din Helsinki
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://www.mediafax.ro/externe/copiii-cersetori-din-bulgaria-si-romania-au-revenit-pe-strazile-din-helsinki-9477126


Copiii cerşetori din Bulgaria şi România au revenit pe străzile din Helsinki

Zeci de copii cerşetori din Bulgaria şi România s-au întors pe străzile din Helsinki în această primăvară, unii dintre ei fiind de vârstă şcolară deşi cei mai mulţi sunt chiar mai mici, relatează postul finlandez de televiziune YLE, în pagina electronică.


Copiii romi nu au mai fost văzuţi pe străzile din Helsinki după ce primăria le-a retras custodia celor care se ocupau de ei, în urmă cu câţiva ani.

Copiii vizitează un centru de zi pentru romi condus de Institutul Deaconess din Helsinki. Organizaţia susţine că romii din estul Europei îşi aduc acum întreaga familie la cerşit în Finlanda, adăugând că aceştia închiriază apartamente modeste în care locuiesc cu zecile.

Marţi, Finlanda şi România au semnat un acord pentru gestionarea problemei privind cerşetoria din Helsinki. În cadrul acestuia, un trimis al României va merge în Finlanda pentru a ajuta la rezolvarea situaţiei.
  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.