Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Cotidianul
Anul şi data apariţiei: 08.12.2011
Tematica: dubla cetăţenie - minoritatea maghiară din România
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: Alexandru Visan
Titlul articolului: Ponta: "În mod sigur, Traian Băsescu participă la Consiliul European ca să se afle în treabă!"
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: http://www.cotidianul.ro/ponta-in-mod-sigur-traian-basescu-participa-la-consiliul-european-ca-sa-se-afle-in-treaba-166408/


Liderul PSD, Victor Ponta, critică dur, într-o postare pe blogul personal, activitatea lui Traian Băsescu, în gestionarea crizei şi a problemelor interne, dar şi a recesiunii din zona euro.

"În mod sigur, Traian Băsescu participă la Consiliul European din acest weekend ca să se afle în treabă! Sau cum zice românul - "câine surd la vânătoare". Nu este singurul. Prietenul său Viktor Orban (premierul maghiar) este la fel de iresponsabil și rupt de realitate. Din fericire, cel care reprezenta cu siguranta un demn model de populism si ingamfare stupida pentru ambii "estici" - ma refer la Silvio Berlusconi - a dat bir cu fugitii si ne scuteste de obisnuitele sale bufonerii (ma intreb la cine se mai duce Basescu sa se planga dupa ce va fi din nou imbrancit - la propriu - de un la fel de iritat/plictisit Sarkozy, asa cum s-a intamplat la Consiliul anterior?!)", scrie Victor Ponta, pe blogul personal.

Co-preşedintele USL spune că soluţiile găsite de actuala guvernare şi Traian Băsescu sunt identice cu cele ale premierului maghiar, Viktor Orban, ale cărui măsuri nu au avut nici un rezultat eficient.

"Solutiile lui Basescu sunt exact din categoria Viktor Orban, cel care a luptat cu criza dand cetatenie maghiara tuturor, cenzurand presa si promovand o lege prin care Partidul Socialist aflat in opozitie sa fie desfiintat, iar toate sediile si alte bunuri sa fie confiscate. Si iata ca Romania si Ungaria (plus Bulgaria lui Borisov, cel care direct si fara menajamente a batut palma cu toti interlopii bulgari si s-a asigurat ca nu mai misca nimeni in tara vecina) se afunda tot mai mult intr-o prapastie tot mai adanca (datorii mai mari, locuri de munca mai putine, austeritate care produce doar saracie, sistemele de sanatate si educatie distruse, tinerii plecati din tara si batranii lasati sa moara aici!). Acesta e viitorul Romaniei dupa "domnia" lui Traian Voda si a Reginei Elena", a continuat liderul PSD.
  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.