Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Slicker
Anul şi data apariţiei: 04.04.2011
Tematica: mutarea romilor de pe Coastei-Cluj
Categoria articolului: editoriale
Pagina (dacă este cazul): 1
Autorul articolului: doho
Titlul articolului: Maratonul Internațional care trece prin Pata Rât (I)
Numărul fotografiilor: 0
Acces online: https://www.slicker.ro/2011/04/04/maratonul-interna%C8%9Bional-care-trece-prin-pata-rat-i/


Maratonul Internațional care trece prin Pata Rât (I)Publicat de doho in 04 aprilie 2011

 

Fac un serial cu info. zilnice despre maratonul și semi-maratonul din 10 aprilie, care va avea startul duminică, la ora 09.15, în Piața Unirii din Cluj. Dacă vi se pare interesant, înscrieți-vă sau susțineți-i pe participanții care aleargă pentru diverse cauze sociale. Dacă e prea dificil să alergați 42 sau 21 de km, vă puteți înscrie la cursa populară de 6 km care începe la ora 12.20, tot în Piața Unirii. Eu particip la semi-maraton din partea Grupului pentru Acțiune Socială (GAS) la cauza GLOC -„Fond de solidaritate pentru locuințe”:

Copiii sunt transportaţi la şcoală dimineaţa la ora 7.00, cu autobuzul inspectoratului şcolar şi după ce sunt aduşi înapoi pot zburda în voie pe drumul care duce la rampa de gunoi sau pot bate mingea în apropierea bazinului de depozitare a deşeurilor chimice. Un singur adolescent tenace şi foarte talentat face de mai multe ori pe săptămână  drumul către terenul de antrenament al unui club de fotbal, aflat într-un cartier îndepărtat al Clujului. Şansa unui contract de jucător poate să-l scape din ghetoul proiectat şi construit – în anul 2010 – din banii primăriei, sub numele de cod “locuinţe de necesitate”. Nu se ştie a cui a fost necesitatea, a familiilor de romi care stăteau cu chirie în casele de pe strada Coastei (aflată într-o zonă centrală) sau a primăriei care a demolat casele şi a pregătit terenul, într-un timp record, pentru  investiţii imobiliare.

Citiți mai multe despre comunitatea de romi relocată forțat la Pata Rât și eforturile activiștilor în articolul Speranță la metru plat ce aparține jurnalistei TVR Andrea Ghiță.

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.