Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Jurnalul Naţional
Anul şi data apariţiei: 25.11.2004
Tematica: dubla cetăţenie - minoritatea maghiară din România
Categoria articolului: ştiri
Titlul articolului: Tirgu Mures - Mars proautonomie ratat
Numărul fotografiilor: 0
Acces online: http://www.jurnalul.ro/stiri/politica/tirgu-mures-mars-proautonomie-ratat-56134.html


Uniunea Civica Maghiara nu a putut organiza ieri, la Tirgu Mures, marsul pentru autonomie si dubla cetatenie, cu torte si lumanari aprinse, programat in toate localitatile importante din Secuime, informeaza Mediafax.


 

E-MAIL BLOCAT. Potrivit sefului staff-ului de campanie al UCM Mures, Olvedi Zsolt, in reteaua interna de e-mail a intervenit un blocaj, motiv pentru care filiala mureseana a UCM nu a reusit sa fie informata la timp."S-a blocat reteaua de comunicare interna, iar liderii Uniunii au omis sa-si anunte telefonic intentia de a pune la punct detaliile manifestarii", a spus Olvedi.

Potrivit sursei citate, din acest motiv nu au putut fi obtinute, in timp util, autorizatiile necesare pentru mars. Conducerea UCM a facut apel si la maghiarii din Romania sa isi sensibilizeze cunostintele din Ungaria pentru ca acestea sa sustina dubla cetatenie.

DATA. Presedintele ungar, Ferenc Madl (foto), a stabilit ca referendumul referitor la acordarea dublei cetatenii pentru etnicii maghiari din alte state va avea loc in 5 decembrie. Referendumul, initiat de Uniunea Mondiala a Maghiarilor, va decide daca persoanele care pot dovedi ca sunt etnici maghiari naturalizati in alte state vor putea primi cetatenia ungara. Subiectul dublei cetatenii a fost dezbatut in vara acestui an, fiind considerat un mod de a facilita contactul dintre etnicii maghiari din state care nu fac parte din UE si Ungaria

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.