Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Jurnalul Naţional
Anul şi data apariţiei: 25.11.2004
Tematica: dubla cetăţenie - minoritatea maghiară din România
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: Silviu Sergiu
Titlul articolului: Marko Bela - Alegerile, referendum pentru UDMR
Numărul fotografiilor: 0
Acces online: http://www.jurnalul.ro/stiri/politica/marko-bela-alegerile-referendum-pentru-udmr-56135.html


Rezultatele referendumului pentru acordarea dublei cetatenii din Ungaria vor fi inutile daca in Romania comunitatea maghiara nu va avea o reprezentare parlamentara puternica, a declarat miercuri seara, la Targu-Mures, candidatul UDMR la Presedintie, Marko Bela .

"In 28 noiembrie va fi, practic, referendumul pentru dubla cetatenie si la noi. Acelasi lucru este valabil si in ceea ce priveste ideea de autonomie", a spus Marko, la incheierea campaniei electorale a UDMR. El i-a avertizat pe maghiarii prezenti ca in 28 noiembrie vor lua "o decizie imensa". "Suntem legati impreuna, separat nu putem fi maghiari. Aceasta este invatatura ultimilor 15 sau 100 de ani pentru intreaga maghiarime, inclusiv pentru maghiarii din Transilvania", a spus Marko. Potrivit acestuia, ideea ca fiecare maghiar decide prin vot pentru sine insusi este falsa, pentru ca fiecare maghiar trebuie sa voteze pentru viitorul comunitatii. (Silviu Sergiu)

 

 

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.