Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Jurnalul Naţional
Anul şi data apariţiei: 17.09.2010
Tematica: dubla cetăţenie - minoritatea maghiară din România
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: irina Cristea
Titlul articolului: Ungaria este pregătită pentru acordarea dublei cetăţenii din ianuarie
Numărul fotografiilor: 0
Acces online: http://www.jurnalul.ro/stiri/externe/ungaria-este-pregatita-pentru-acordarea-dublei-cetatenii-din-ianuarie-554810.html


Ungaria este pregătită pentru a începe, de la 1 ianuarie 2011, acordarea cetăţeniei ungare acelor etnici maghiari de peste hotare care o vor solicita, a declarat vicepremierul ungar Zsolt Semjen, cu ocazia unei conferinţe de presă ţinute joi la Szombathely, informează ziarul ungar Magyar Nemzet, citat de Agerpres.Acordarea cetăţeniei oricărei persoane care o solicită, ai cărei strămoşi provin de pe teritoriul fostului regat ungar şi vorbesc maghiara la un anumit nivel se numără printre cele mai elementare interese ale naţiunii ungare, accentua Semjen, făcând referire la faptul că ţările vecine au extins deja cetăţenia lor proprie la conaţionalii din afara hotarelor lor.

Potrivit lui Zsolt Semjen, cererile de cetăţenie vor putea fi depuse la orice oficiu de stare civilă al unei administraţii locale din Ungaria, urmând ca rezolvarea solicitării să se facă în trei luni.

Ungaria nu va furniza altor ţări date despre cetăţenie, aşa încât aceia care în ţara natală se aşteaptă la vreo retorsiune din cauza depunerii cererii nu vor trebui să se teamă.

 

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.