Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Jurnalul Naţional
Anul şi data apariţiei: 03.01.2011
Tematica: dubla cetăţenie - minoritatea maghiară din România
Categoria articolului: ştiri
Titlul articolului: Duşa: Cererea preşedinţilor CJ din Harghita, Mureş şi Covasna, gest imoral
Numărul fotografiilor: 0
Acces online: http://www.jurnalul.ro/stiri/observator/dusa-cererea-presedintilor-cj-din-harghita-mures-si-covasna-gest-imoral-563930.html


Preşedintele PSD Harghita, Mircea Duşa, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că gestul preşedinţilor Consiliilor Judeţene din Harghita, Mureş şi Covasna de a cere primii şi cetăţenia maghiară este imoral, deşi legal.

3 ianuarie 2011 – 17:25

 

Duşa a afirmat că gestul celor trei preşedinţi de Consilii Judeţene din Harghita, Mureş şi Covasna de a aplica primii pentru dublă cetăţenie, română şi maghiară, este legal, însă este imoral.

Preşedintele PSD Harghita a menţionat că, strict legal, cei trei preşedinţi de CJ nu pot fi opriţi să depună cerere pentru dublă cetăţenie.

"Nu-i împiedică, legal, nimic, însă gestul lor de a fi primii dintre cetăţenii minorităţii maghiare care face aceste cereri este imoral şi nelalocul lui. Mi se pare imoral mai ales că ei sunt reprezentanţi ai statului român şi au atribuţii şi obligaţii legale şi constituţionale ca şefi de administraţii locale aleşi prin vot uninominal. Nimic nu îi poate opri să ceară dubla cetăţenie, dar ar fi fost mai normal şi mai moral dacă nu ei ar fi făcut-o primii", a declarat Duşa

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.