Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Gândul
Anul şi data apariţiei: 15.05.2006
Tematica: dubla cetăţenie - minoritatea maghiară din România
Categoria articolului: ştiri
Titlul articolului: Minoritatea maghiara din Romania nu figureaza in raportul de tara al UE
Numărul fotografiilor: 0
Acces online: http://www.gandul.info/international/minoritatea-maghiara-romania-figureaza-raportul-tara-ue-259366


Potrivit unor stiri provenind din Bruxelles, maghiarii din Romania nu figureaza in raportul de tara al Comisiei Europene ce se va da publicitatii maine, a informat postul DunaTV. Potrivit unor stiri provenind din Bruxelles, maghiarii din Romania nu figureaza in raportul de tara al Comisiei Europene ce se va da publicitatii maine, a informat postul DunaTV. Si aceasta, in pofida celor cateva mii de scrisori trimise comisarului Olli Rehn de catre maghiari, legate de lipsa de drepturi a minoritatii maghiare din Romania in domeniul invatamantului, privind neretrocedarea imobilelor apartinand cultelor maghiare sau  a problemelor in jurul legii electorale. Semnatarii scrisorilor i-au cerut comisarului ca raportul sa mentioneze problemele maghiarilor. Dar comisarul de origine finlandeza declarase mai demult ca, in caz ca ar exista probleme, UDMR ar trebui sa le  ridice in fata guvernului. In alte domenii insa, raportul de 40 de pagini are o serie de formulari critice la adresa Bucurestiului. Cu toate acestea, se pare ca maine, atat Romania, cat si Bulgaria vor primi unda verde pentru integrarea in 2007 in UE, a relatat DunaTV. (E.G.)

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.