Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Evenimentul Zilei
Anul şi data apariţiei: 27.06.2011
Tematica: dubla cetăţenie - minoritatea maghiară din România
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: Carmen Vintilă
Titlul articolului: Statutul minorităților, amânat și el
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: http://www.evz.ro/detalii/stiri/statutul-minoritatilor-amanat-si-el-935573.html


Statutul minorităților a fost amânat și el pentru la toamnă. Peste vară Coaliția trebuie să se înțeleagă pe cele câteva rticole controversate.

"Există un acord al întregii Coaliţii pentru 90-95% din textul acestui proiect. Mai sunt una sau două chestiuni care urmează a fi tranşate în cadrul negocierilor care vor urma şi noi suntem convinşi că pe parcursul acestei veri problemele se vor rezolva şi vom putea avea eventual din toamnă acest act normativ la vot", a declarat purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu.

Potrivit acestuia, toate formațiunile din Coaliție au agreat această idee, pentru că nu se putea adopta proiectul până la finalul acestei săptămâni care încheie sesiunea parlamentară.    

'Nu e o amânare, a fost ţinta noastră pe care ne-am asumat-o toţi. De altfel, ea este prevăzută şi în Protocolul Coaliţiei. Practic toate structurile care compun Coaliţia au agreat că mai sunt una sau chestiuni de rezolvat, pe care e foarte probabil, datorită calendarului, acestei ultime săptămâni de sesiune parlamentară să nu le putem trece prin formalităţile, raport în Comisie, plen, ş.a.m.d. până la sfârşitul acestei sesiuni. Practic nu există niciun fel de frustrare sau îngrijorare din partea vreunei structuri care compune Coaliţia. Important este că acest act normativ va fi cel mai probabil în prima săptămână din toamnă adoptat", a susţinut Voinescu

Nu este un eșec

La rândul său, preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a declarat că formaţiunea pe care o reprezintă nu consideră a fi un eşec dacă până pe 30 iunie nu va exista un raport pe statutul minorităţilor.

"Vom încerca să pregătim raportul (pe statutul minorităţilor - n.r.). Poimâine există şedinţă în comisiile de specialitate, dar sigur că vot nu mai putem da pe un raport. Dacă va exista un raport, atunci intrăm cu raportul în plen, dacă nu, atunci lucrăm mai departe. Deci noi vom încerca până în 30 iunie, dar nu considerăm că este un eşec dacă până în 30 iunie nu avem un raport", a declarat preşedintele UDMR

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.