Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Cotidianul
Anul şi data apariţiei: 24.01.2010
Tematica: dubla cetăţenie - minoritatea maghiară din România
Categoria articolului: ştiri
Titlul articolului: Maghiarii care obţin dublă cetăţenie vor bani pentru creşterea copilului de la guvernul ungar
Numărul fotografiilor: 0
Acces online: http://www.cotidianul.ro/135619-Maghiarii-care-obtin-dubla-cetatenie-vor-bani-pentru-cresterea-copilului-de-la-guvernul-ungar


Maghiarii care vor dublă cetăţenie au solicitat guvernului de la Budapesta să le acorde şi bani pentru concediu de creştere a copilului, a declarat Kiss Istvan, vicepreşedintele Partidului Civic MAghiar.

"Noi am propus ca cetăţenii maghiari, şi cei noi, după anumită perioadă în care să se asigure fondurile, să primească sumele care înseamnă banii pentru concediul pentru creşterea copilului. Ceea ce ar fi un ajutor mult mai mare decât cel pe care îl primesc acum copiii care merg la şcoli în limba maghiară, cei 20.000 de forinţi", a declarat Kiss Istvan.

Întrebat dacă şi cetăţenii cu dublă cetăţenie ar trebui să aibă ceva obligaţii financiare faţă de Ungaria, Kiss a dat un răspuns ambiguu. "Impozitele sunt plătite acolo unde lucrează şi acolo unde stau, dar legislaţia poate să aibă şi precizări şi în acest sens financiar. Poate să stabilească anumite reguli", a afirmat liderul civicilor.

Vicepreşedintele PCM a spus că este conştient că această propunere nu poate fi aplicată imediat, dar speră să se materializeze atunci când economia Ungariei se va redresa.

  
  

Publicat Luni, 24 ianuarie 2011

 
  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.