Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Adevărul
Anul şi data apariţiei: 30.08.2003
Tematica: dubla cetăţenie - minoritatea maghiară din România
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: Mediafax
Titlul articolului: Comisie UDMR pentru dubla cetatenie
Numărul fotografiilor: 0
Acces online: http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Comisie-UDMR-dubla-cetatenie_0_77394490.html


Presedintele UDMR, Marko Bela, a anuntat, vineri, la Cluj-Napoca, in cadrul unei conferinte de presa, ca Uniunea isi formeaza o comisie proprie pentru analizarea efectelor acordarii dublei cetatenii.

Presedintele UDMR, Marko Bela, a anuntat, vineri, la Cluj-Napoca, in cadrul unei conferinte de presa, ca Uniunea isi formeaza o comisie proprie pentru analizarea efectelor acordarii dublei cetatenii. Conform lui Marko Bela, din aceasta comisie vor face parte juristi, parlamentari si specialisti maghiari. "Exista o contradictie intre autonomie si dubla cetatenie. Eu am o dilema majora fata de obtinerea de catre cetatenii romani de etnie maghiara a cetateniei ungare: daca o asemenea solicitare contribuie la pastrarea comunitatii maghiare pe teritoriul Romaniei sau etnicii maghiari vor pleca in Ungaria", a spus Marko Bela. Uniunea Mondiala a Maghiarilor a cerut, in aceasta luna, organizarea unui referendum privind acordarea dublei cetatenii pentru maghiarii care traiesc in afara granitelor Ungariei.

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.