Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Adevărul
Anul şi data apariţiei: 14.01.2003
Tematica: dubla cetăţenie - minoritatea maghiară din România
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: Valeriu Russu
Titlul articolului: Dubla cetatenie pentru maghiarii din Romania
Numărul fotografiilor: 0
Acces online: http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Dubla-cetatenie-maghiarii-Romania_0_81594150.html


Blocul Reformist din cadrul UDMR, condus de Toro T. Tibor, propune ca, la modificarea Legii statutului maghiarilor in Parlamentul ungar, sa se adopte "modelul romanesc al dublei cetatenii". Astfel,

Blocul Reformist din cadrul UDMR, condus de Toro T. Tibor, propune ca, la modificarea Legii statutului maghiarilor in Parlamentul ungar, sa se adopte "modelul romanesc al dublei cetatenii". Astfel, ar trebui sa se tina cont de posibilitatea ca maghiarii din afara granitelor Ungariei sa primeasca dubla cetatenie. Intr-o declaratie remisa, luni, presei de limba romana din Miercurea-Ciuc, Blocul Reformist precizeaza ca autoritatile romane acorda dubla cetatenie pentru "mai multe sute de mii de romani care traiesc in afara granitelor Romaniei", iar acest lucru nu a adus nici un fel de critici nici din partea tarilor implicate si nici din partea forurilor europene. "Suntem convinsi ca aplicarea in practica a modelului romanesc al dublei cetatenii ar da un continut adevarat parteneriatului strategic romano-ungar si ar sprijini stabilitatea regionala", se arata in declaratie.

 

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.