Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Adevărul
Anul şi data apariţiei: 12.08.2003
Tematica: dubla cetăţenie - minoritatea maghiară din România
Categoria articolului: ştiri
Titlul articolului: Ministerul ungar de Externe analizeaza acordarea dublei cetatenii pentru maghiarii din strainatate
Numărul fotografiilor: 0
Acces online: http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Ministerul-Externe-analizeaza-maghiarii-strainatate_0_77993533.html


Ministerul ungar al Afacerilor Externe considera ca va finaliza o analiza referitoare la problema dublei cetatenii, in decurs de o saptamana sau doua, a declarat o sursa oficiala, citata de MTI.

Ministerul ungar al Afacerilor Externe considera ca va finaliza o analiza referitoare la problema dublei cetatenii, in decurs de o saptamana sau doua, a declarat o sursa oficiala, citata de MTI. Secretarul de Stat Andras Barsony a precizat ca ministerul analizeaza modul in care Ungaria poate acorda dubla cetatenie persoanelor care nu locuiesc in Ungaria si care nu doresc sa se stabileasca pe teritoriul acestei tari. Vinerea trecuta, cinci partide si organizatii maghiare din provincia sarba Vojvodina au cerut, intr-o scrisoare adresata presedintelui Ferenc Madl, presedintelui Parlamentului ungar, Katalin Szili, si premierului Peter Medgyessy sa faca uz de influenta pe care o au pentru a determina discutarea chestiunii dublei cetatenii in Parlament si Guvern. In urma cu mai bine de un an, Blocul reformist (radicalii) din UDMR solicitasera si ei acelasi lucru Executivului de la Budapesta.

 

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.