Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Adevărul
Anul şi data apariţiei: 08.12.2004
Tematica: dubla cetăţenie - minoritatea maghiară din România
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: Mediafax
Titlul articolului: Lumanari pentru dubla cetatenie, la Sf. Gheorghe
Numărul fotografiilor: 0
Acces online: http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Lumanari-dubla-cetatenie-Sf-Gheorghe_0_64795736.html


Zeci de maghiari din Sfantu Gheorghe au aprins lumanari, luni seara, pentru dubla cetatenie, raspunzand astfel invitatiei adresate saptamana trecuta de Uniunea Civica Maghiara (UCM). Reprezentantii

Zeci de maghiari din Sfantu Gheorghe au aprins lumanari, luni seara, pentru dubla cetatenie, raspunzand astfel invitatiei adresate saptamana trecuta de Uniunea Civica Maghiara (UCM). Reprezentantii UCM au facut apel catre bisericile istorice maghiare ca luni, la o zi dupa desfasurarea referendumului din Ungaria privind acordarea dublei cetatenii maghiarilor de peste hotare, sa-si aduca aminte in cadrul slujbelor religioase de acest moment istoric foarte important pentru comunitatea maghiara din Transilvania. In municipiul Sfantu Gheorghe, dupa slujba religioasa de la Biserica Szent Jozsef, zeci de maghiari au raspuns invitatiei UCM si au aprins o lumanare pentru dubla cetatenie la statuia Sfantului Stefan. In acelasi timp, preotul Szabo Jozsef a spus o rugaciune pentru "sufletele maghiare care au ramas reci in fata sentimentului national

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.