Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Adevărul
Anul şi data apariţiei: 07.12.2005
Tematica: dubla cetăţenie - minoritatea maghiară din România
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: Valeriu Russu
Titlul articolului: Parastas pentru esecul dublei cetatenii
Numărul fotografiilor: 0
Acces online: http://www.adevarul.ro/actualitate/Parastas-esecul-dublei-cetatenii_0_56994686.html


La un an de la esecul referendumului din Ungaria privind acordarea dublei cetatenii maghiarilor din afara granitelor, Uniunea Civica Maghiara propune un parastas. Astfel, presedintele Uniunii Civice

La un an de la esecul referendumului din Ungaria privind acordarea dublei cetatenii maghiarilor din afara granitelor, Uniunea Civica Maghiara propune un parastas. Astfel, presedintele Uniunii Civice Maghiare Mures, Berekmeri Sandor, a declarat ca decizia parlamentului ungar va fi marcata prin aprinderea de lumanari in ferestrele cetatenilor romani de etnie maghiara care n-au obtinut dubla cetatenie. ,Unii aprind lumanari in mod organizat, in curtile bisericilor, dar noi am considerat ca este mai bine sa o facem individual", a spus Berekmeri, care si-a exprimat convingerea ca problema acordarii dublei cetatenii se va rezolva anul viitor, dupa alegerile din tara vecina ,Suntem siguri ca problema noastra va fi rezolvata, in cazul in care FIDESZ va ajunge la putere", a opinat Berekmeri.

 

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.