Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Erdélyi Riport
Anul şi data apariţiei: 21.09.2006
Tematica: legea minorităţilor naţionale
Categoria articolului: editoriale
Autorul articolului: Ágoston Hugó
Titlul articolului: Minden külön értesítés helyett.
Numărul fotografiilor: 0
Acces online: https://www.riport.ro/mod.php?mod=userpage&page_id=262&menu=


A koalíció képviselõi hétfõn este eldöntötték, hogy az Országos Feddhetetlenségi Ügynökséget a kormány által elõterjesztett (illetve ahhoz „minél közelibb”) formában fogják megszavazni a parlamentben. Vagyis vége minden vitának? Mi lesz az eddigi hisztériával? És az eddigi észrevételek és módosító javaslatok sorsa mi lesz? Cserébe az újabb engedésért és bölcs belátásért az RMDSZ mit kap? (Vagy kérdezzük úgy, mit kapott?) Érvényesül-e ez a bölcsesség a kisebbségi törvény esetében is? Hátha most már – különösen Markó Béla európai biztosoknak írt válaszlevele után – erre is jobban odafigyel „Európa”? Ha igen, akkor politikai bravúr (és következetesség) volt, ami történt. Ha nem, akkor újabb visszakozás, megjuhászkodás, zökkenõ a kényszerpályán (és következetlenség).

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.