Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Realitatea TV
Anul şi data apariţiei: 7/12/2007
Tematica: problema emigranţilor români din Italia
Categoria articolului: ştiri
Titlul articolului: ITALIA. ALTE 6 ORAŞE IMPUN RESTRICŢII PENTRU IMIGRANŢI


Numele cotidianului

Articolul:

ITALIA. ALTE 6 ORAŞE IMPUN RESTRICŢII PENTRU IMIGRANŢI

     
 

Iniţiativa primarului localităţii Cittadella, din nordul Italiei, privind veniturile minime obligatorii pentru imigranţi, a fost copiată de alţi 6 edili. Primarii, toţi din regiunea Lombardia, au decis să ceară venituri minime de 420 de euro străinilor care vor să se stabilească la ei în oraşe. Deşi contestată de ministerul de Interne, dispoziţia Primăriei din Cittadella, a dat rezultate. Numărul de cereri de rezidenţă din partea străinilor a scăzut considerabil. Primăria din Cittadella a decis să ceară imigranţilor, pe lângă un venit minim, şi existenţa unui loc de muncă şi a unei locuinţe stabile.

În plus, a îndepărtat din oraş, din motive de ordine publică, vagabonzii, imigranţii fără loc de muncă şi persoanele fără o ocupaţie fixă. Măsura s-a extins şi în regiunea Venetto, determinând reacţia românilor din nordul Italiei, care au anunţat înfiinţarea unei noi formaţiuni politice, Partidul Imigranţilor.

Antena 3

 

 

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.