Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Realitatea TV
Anul şi data apariţiei: 7/12/2007
Tematica: problema emigranţilor români din Italia
Categoria articolului: ştiri
Titlul articolului: UN JURNALIST ITALIAN S-A DAT DREPT ROMÂN EXPULZAT DIN ITALIA


Numele cotidianului

Articolul:

UN JURNALIST ITALIAN S-A DAT DREPT ROMÂN EXPULZAT DIN ITALIA

     
 

Un jurnalist italian de la L'Expresso a demonstrat, cu acte false de român expulzat din Italia, că decretul-lege adoptat aseară la Roma, în privinţa imigranţilor care creează probleme, este ineficient în Europa. Cu un paşaport românesc pe care avea interdicţie de intrare pe teritoriul italian, jurnalistul Fabrizio Gatti, de la L'Expresso, a lucrat la Paris, la Barcelona, în Austria şi chiar la Monte Carlo. A constatat că românii sunt trataţi normal în Europa, deşi Italia i-a incriminat, după episoare recente de violenţă. Jurnalistul a vrut să demonstreze că Italia este izolată în cadrul Uniunii Europene, în privinţa măsurilor împotriva imigranţilor. Dovadă că peste tot pe unde a fost în Europa, cu paşaport de expulzat, a fost tratat normal de autorităţi.

Decretul-lege privind siguranţa publică, adoptat la Roma, a fost extrem de contestat în Italia. Bruxelles-ul a cerut la rândul său ca expulzările să se facă doar individial, şi doar după epuizarea recursurilor.

Antena 3

 

 

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.