Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:Numele cotidianului: Erdélyi Riport
Anul şi data apariţiei: 16.02.2006
Tematica: legea minorităţilor naţionale
Categoria articolului: editoriale
Autorul articolului: Sz. A.
Titlul articolului: DVD
Numărul fotografiilor: 0
Acces online: https://www.riport.ro/mod.php?mod=userpage&page_id=218&menu=Százszázalék. Robert Turcescu mûsora Markó Bélát látta vendégül a minap. Tanítani lehetne azt, ahogyan a Realitatea Tv munkatársa bánik az adásidõ ökonómiájával. Érezhetõ, hogy szinte mindig alaposan felkészül a partnerébõl, a partnerhez kötõdõ kérdéskörökbõl egyaránt. Ennek – no meg esetenként az interjúalanynak köszönhetõen – jobbára sikerül mind az üresjáratokat, mind a torlódásokat elkerülnie. Igaz, az RMDSZ államminiszteri tisztséget betöltõ elnöke bõséges témaforrást jelentett Turcescu számára a kisebbségi törvénytõl Emil Boc nacionalista kampányáig, a Frunda György (rajta keresztül az RMDSZ) elleni hisztériától a Brüsszelben bemutatott csángó-film visszhangjáig. Turcescu metakommunikációs eszközeivel/eszköztelenségével is hozzásegítette válaszadóját, hogy lehetõleg zavartalanul kifuthasson egy-egy témát. Rezzenéstelen arccal, de várakozó testtartással fogadta az érveket, válaszokat. Keményre csak a Demokrata Pártnak az Európai Néppártba való felvételére vonatkozó RMDSZ-álláspont kipuhatolózásakor váltott. Mielõtt átnyújtotta volna az õszinteséget minõsítõ fehér golyóbist Markónak, keményen kipuhatolta, hogy… az RMDSZ ilyen körülmények között nem támogathatja koalíciós partnerét.

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.